Pop Up festival u Srbiji

  • 0 comments
pop-up-festival

POP-UP festival za razvoj emocionalne inteligencije (EQ) dece i svih onih koji rade sa decom i vole decu, održava se na inicijativu i prema konceptu organizacije Six Seconds u saradnji sa UNICEF u više od 150 država.

Ove godine, u organizaciji Agencije za edukaciju “New Level” Ivane Kuzmanović , Gradske opštine Savski venac, Dečiji kulturni centar Majdan i pokrovitelja, dečji EQ festival organizovaće se prvi put u Srbiji

u Beogradu 20. novembra 2018. na Međunarodni dan deteta.

pop-up-festival-u-srbiji

pop-up-festival-u-srbiji

Kuća znanja, Centar za kreativnu edukaciju, podržala je ideju da se ova vrsta manifestacije organizuje i u Srbiji. Svojim konceptom Kuća znanja radi na podizanju svesti o značaju emocionalnog razvoja deteta, te svojim sadržajem rada svakodnevno realizuje osnovne principe emocionalnog jačanja dece i omladine.

Kuća znanja će dati doprinos ovom događaju učešćem sa dve radionice:

  • Pošiljka zahvalnosti

Cilj ove radionice je da dete prepozna, oseti u sebi i nauči da iskazuje zahvalnost. Namenjena je: deci, omladini, roditeljima, pedagozima… Nakon uvodne najave – Ulepšajmo nekome dan, poklanjajući i sebi – na papiru deca pišu izraze zahvalnosti određenoj osobi. papir se stavlja u kutiju, koju ćemo nazvati Pošiljka zhvalnosti. Sve vreme se vodi razgovor o emocijama, koje se pojavljuju dok se poklon pravi.

  • Lepe reči čine svet

Cilj radionice je da deca prepoznaju, iskažu i usvoje lepe reči iz svakodnevnog života. Namenjena je: deci, omladini, roditeljima, pedagozima… Deca u gomili različitih reči (emocija, osećanja), napisanih na pet svetskih jezika, treba da ih povežu u zajednički skup, te da nauče kako se određeno osećanje kaže na stranim jezicima. Reči su nalepljene na mudru sovu, te je konačna poruka da mudrost nosi lepotu, te da mudar čovek koristi lepe reči.

Dobro došli!

kuca-znanja-logo1

 

Share Social

About the Author: kucaznanja